Контент-менеджер: хто це, його навички і обов’язки

Аби краще розібратися з цим, радимо подивитися нашу лекцію про контент-маркетинг. Коли йдеться про винагороду, отримуємо ще один головний біль як для кандидата, так і для роботодавця, який готуватиме вакансію чи оффер. Через різноманітність вимог і сфер діяльності контент-менеджера компенсація може відрізнятися навіть не у два, а в кілька разів. Вони потрібні ідеальному кандидату, а в реальності, як ми вже з’ясували, функції контент-менеджера можуть сильно відрізнятися. Але широкі знання та навчальний проект професійна гнучкість у будь-якому разі стануть у пригоді.

  • Приєднайтеся до груп у Facebook та LinkedIn, пов’язаних з контент-менеджментом.
  • Тому що крім бюджету на нього, ви повинні будете вкластися в рекламу, а потім й в збільшення виробництва.
  • Діапазон, що містить медіану, виділено на графіку.
  • Причому однією грамотності недостатньо – контент-менеджер повинен розбиратися в жанрах інтернет-статей, прийомах, стилістиці, доречності.
  • Ще одна важлива якість фахівця — комунікабельність.
  • Зазвичай це пропозиції від роботодавців, які точно розуміють, хто їм потрібен (з огляду на свої вимоги), хто такий контент-менеджер і в яку суму оцінюються його навички.

Контент-мейкер. Мобільна фото та відеозйомка

Це потрібно для того, щоб завантажити публікації на сайт, і якщо з’являться помилки форматування, виправити їх. У її рамках проводяться зустрічі з командою та її окремими представниками. Наприклад, можуть бути щоденні дзвінки з копірайтерами, дизайнерами та іншими точковими фахівцями, щоб визначити завдання на день та актуалізувати план. Зв’язок з керівництвом раз на місяць, щоб звірити план та проаналізувати результати за 30 днів роботи.

Шукайте варіанти у соцмережах

Приєднайтеся до груп у Facebook та LinkedIn, пов’язаних з контент-менеджментом. Це не тільки про красиве складання слів у речення. Спеціаліст повинен знатися у жанрах і стилях, щоб сформувати «голос бренду» та спілкуватись з аудиторією однією мовою. З урахуванням підібраних форматів, рубрик і тем, контент-мейкер формує своєрідний календар їх розміщення — що саме, коли і на якому соцмайданчику опублікувати. Зазвичай контент-план (КП) складається на місяць.

контент-менеджер що робить

Використовуйте свої переваги

Створювати якісний контент, який приверне увагу тисяч людей, — завдання непросте, але цілком реальне. В середньому «Контент-мейкер» в Україні заробляє грн. Діапазон, що містить медіану, виділено на графіку. В середньому «Контент-менеджер» в Україні заробляє грн. Якщо ви не збираєтеся збільшувати виробництво/територію бізнесу, то вам НЕ допоможе контент-менеджер.

контент-менеджер що робить

Контент-мейкер: середня зарплата в Україні

Підкресліть досвід та навички, які є найбільш релевантними для цієї посади. Якщо автор контенту працює в парі з SMM-менеджером, соцплатформи вже підібрані. Однак інколи в невеликих компаніях відсутній SMM-ник. Тоді обов’язок креатора на основі даних про ЦА підібрати релевантну соцмережу.

Хто такий контент-менеджер? Перспективи професії та як її опанувати

Знання основ маркетингу та реклами, креативність, аналітичні навички для вимірювання результатів та адаптації стратегій. Щодня ми можемо надсилати вам вакансії за запитом «Контент-мейкер» на ел. Digital-маркетолог — одна з затребуваних професій у сфері маркетингу. У багатьох компаніях digital-маркетологи — це ті, хто будує міст між онлайн та офлайн-рекламою. Архітектор проектує будівлі, контролює будівництво і займається проектною документацією.

контент-менеджер що робить

Втім, саме цей симбіоз із кількох професій дозволяє в майбутньому розвиватися в будь-якому з суміжних напрямів. На перший погляд, професія контент-менеджера потребує лише базових знань, хай і в кількох суміжних галузях. Втім, усе не так просто (навіть якщо роботодавець не намагається доручити контент-менеджеру роботу цілої редакції). На жаль, на практиці більшість організаційних моделей передбачає, що функції всієї редакції контент-менеджер бере на себе одного.

За даними опитування Work.ua серед зареєстрованих шукачів з досвідом роботи контент-менеджером. Насправді, тільки власник ресурсу вирішує, що повинен і не повинен робити контент-менеджер. І нерідко вся робота зводиться лише до публікації нових статей. Що конкретно робить контент-менеджер – залежить від ресурсу. Найчастіше він шукає підходящі матеріали, керує копирайтерами і іншими фрілансерами.

Він розуміє, базові метрики, важливі для його завдань. Вміє не лише отримувати потрібні дані, але й використовувати їх для корекції або створення контент-стратегії. Знання HTML і CSS обов’язкові для контент-менеджера. Звісно, сайти здебільшого працюють на CMS з простим інтерфейсом, який не вимагає глибокої експертизи. Втім трапляється, що скопійований до редактора текст «засмічений» зайвим кодом й під час автоматичного формування тегів виникають помилки. Спеціаліст має зрозуміти причину та виправити її.

Роль контент-менеджера залежить від структури та розміру компанії. Контент-менеджмент — це сфера, яка ніколи не стоїть на місці. Для того щоб йти в ногу з трендами та залишатися ефективними, варто приділити увагу відточенню навичок, що вже є, а також придбанню нових.

А оскільки сайтів стає все більше, то такі фахівці зараз затребувані постійно. Зазвичай в контент-мейкінг приходять з копірайтингу і SEO. Людина має досвід в певній галузі, але йому не вистачає знань з суміжних спеціальностей. Складність полягає в тому, що вивчати можна багато і довго, коли дляконтент-менеджментупотрібно, в общем-то, далеко не всі.

Більше за все мені подобається те, що зараз у своїй роботі я часто використовую вже здобуті колись навички. Навіть якщо якісь знання на рівні «приблизно розумію про що це», я нормально відношусь до того, що мені доводиться розбиратись в чомусь новому по ходу роботи. Таке побажання роботодавців зовсім не означає те, що контент-мейкер має делегувати основну частину своєї роботи «розумному» боту. Більш того, це не вдасться зробити навіть за бажання. Адже ШІ-бот точно не домовиться про фотосесію, не зможе зняти продукцію замовника і не змонтує ролик з урахуванням всіх ідей креатора. А зображення, згенеровані Midjourney, багато інтернет-юзерів вже навчились відрізняти від оригінальних, зроблених «вручну», фото.

На українських порталах постійно відкриті сотні вакансій контент-мейкерів із різним досвідом. Про те, де знайти роботу у сфері контент-маркетингу та smm розповідали у цьому матеріалі. Хороший контент-менеджер цікавиться новинами ринку, аналізує уподобання цільової аудиторії, може своєчасно виявляти тенденції та реагувати на них. Вчасна реакція на тренди — можливість бути на крок попереду. Бери участь у 1-денному безкоштовному онлайн-інтенсиві з інтернет-маркетингу від head of internet-marketing tripmydream & co-founder пара!

Знання граматики та розуміння мети публікації не менш важливі у процесі підготовки контенту. Точний вибір теми, дотримання тональності, чіткий ритм тексту стануть додатковими способами утримання користувача. Якщо Ви не знаєте, що вибрати, що більше підійде конкретно під Ваш запит, залиште свої контакти у формі, наш менеджер зв’яжеться та проконсультує з будь-яких питань. Робота з цифрами та інформацією – стратегічно важливе завдання для будь-якого керівника. SMM, SEO, YouTube-маркетинг, розсилки – розберіться, як ці способи просування бізнесу в інтернеті працюють. Вивчіть Photoshop та Figma хоча б на рівні новачка.

Рідше – самостійно пише статті або просуває сайт. Дати точний прогноз, які професії будуть «найбільш грошовими» через 5-15 років, складно. Але однозначно можна спрогнозувати, за що платитимуть в Україні найбільше 2022 року. І, як на мене, найголовніше висновок, який слід зробити – перш ніж щось починати, потрібно проаналізувати свої вихідні дані й можливості, і вже виходячи з цього щось робити. Так ось, повертаючись до вищесказаного, контент-менеджер та SMM – не панацея.

Його робота на цьому етапі відображається у звітах та передається для аналізу маркетологам, щоб вони змогли за необхідності внести зміни до загальної стратегії. Саме тому контент-менеджером може називатися будь-яка професія, пов’язана з контентом. Але це не означає, що для якісного виконання завдань ви можете навчитися лише писати тексти чи публікувати пости. Глибоке розуміння завдань все одно потрібно мати. Але треба розуміти, що набирати такий штат або навіть співпрацювати на аутсорсі з усіма переліченими фахівцями готові дуже мало компаній.

За відсутності маркетолога він вирішує, який контент має бути на сайті чи у соцмережах та відповідає за якість. Адже спеціалісти отримують фінансову винагороду за результат, а не за процес створення цього результату. На рівень зарплати впливає кількість проєктів в роботі, їх тематика, тривалість і звичайно об’єм. Так, наприклад, за дві публікації на тиждень пропонуватиметься нижчий дохід, ніж за щоденне розміщення дописів. Загалом, за один проєкт на україньскій біржі freelancehunt контент-мейкери-фрилансери можуть отримувати від 500 до грн, в залежності від складності замовлення. Середня заробітна плата фриланс-фахівців, які працюють із роботодавцями на іноземних майданчиках на кшталт upwork варіюється від 80$ до 1000$ — за проєкт.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Comments are closed.